14 Nisan 2012

2. ULUSAL ANTALYA KARİKATÜR YARIŞMASI SONUÇLANDI, DAMDAKİ MİZAHÇI İSTANBUL'A "HASTA" ÖDÜLLÜ OLARAK DÖNDÜ!


Sevgili DAMDAKİ MİZAHÇI okurları... Geçen hafta Perşembe günü, bu yıl 2. kez gerçekleşecek Ulusal Antalya Karikatür Yarışması için Antalya'ya gittim. İstanbul'dan; Akdağ Saydut, Ercan Akyol ve Kamil Masaracı birlikte yaptık bu yolculuğu. Antalya'da diğer jüri üyemiz Ferit Avcı, Fethiye üzerinden gelerek aramıza katıldı. Antalya'da bizi önce kapalı, sonra çok sıcak, adeta yaza geçmiş bir hava karşıladı. Ancak geceleri de epeyce serin bir hava. Bendeniz son bir kaç yıldır gene eski haline dönen ve iyice zayıflayan bünyemin kurbanı olarak Pazar akşamı İstanbula epeyce hasta döndüm. Gittiğim yerlerden hasta dönmek son dönemde nerdeyse bir klasik haline geldi bende. Şimdi önümde bir İzmir yolculuğu var ve daha tam olarak iyi olmamamış beni bu bünye artık epey korkutuyor. Biz gelelim şimdi Antalya'ya... Yarışma Konusu “Genç Olmak Kolay Mı?” olan ve bu yıl 2. kez gerçekleşen Ulusal Antalya Karikatür Yarışmasına 275 karikatürcü 493 karikatürle katılmıştı. Ercan Akyol, Ferit Avcı, Cihan Demirci, Kamil Masaracı ve Akdağ Saydut'tan oluşan jüri 7 Nisan 2012 Cumartesi günü, sabah saatlerinde toplandı. 5 saati bulan değerlendirme sonucunda 493 karikatür arasından birincilik ödülünü Sait Munzur, ikinciliği Mehmet Kahraman, üçüncülüğü ise Oğuz Demir aldı.

Yarışmada ödül alan tüm karikatürleri ve yarışmayla ilgili ayrıntılı haberi MİZAHHABER adlı blogumuzda bulabilirsiniz...Link adresine tıklayınız:  http://mizahhaber.blogspot.com/2012/04/2_09.html



Geçen yıl ilki düzenlenen yarışmaya 167 karikatürcü katılmıştı. Bu yıl 275 karikatürcü katıldı. Hem karikatürcü sayısı hem de karikatür sayısı açısından geçen yılın çok üstünde bir katılım olan yarışmaya, özellikle çok fazla yeni ve genç ismin katıldığı görüldü. Yarışmanın yapıldığı şehir olan Antalya'dan bu yıl da çok yüksek bir katılım oldu. Ancak jürinin özellikle bu tür yarışmalar açısından deneyimsiz katılımcılara bir uyarısı var. Belli ki bu tür yarışmalarda henüz deneyimi olmayan kimi katılımcılar kurşun kalem çizimlerle katılmışlar. Bu onların daha baştan değerlendirme dışı bırakılmasına neden oluyor. Karikatür yarışmalarında kurşun kalem, ancak sabit bir kalemle çizimin üstünde belki tonlama sırasında kullanılabilir.



5 MAYIS'TA ÖDÜL TÖRENİ VE "ALTAN ERBULAK" USTAYI ANMA SÖYLEŞİSİ...

2. Ulusal Antalya Karikatür Yarışmasının sergi açılışı ve ödül töreni “Antalya Gençlik Şenliği” kapsamında 5 Mayıs 2012 Cumartesi günü yapılacak. Yarışmanın ödül töreninin ardından, bu yılki yarışmada adına özel ödül bulunan 1988'de yitirdiğimiz karikatürcü ve çok yönlü sanatçı "Altan Erbulak" anısına, Cihan Demirci'nin hazırladığı "BİR SICAK KAHKAHA" adlı görsel sunumlu bir söyleşi gerçekleştirilecek. Bu anma söyleşisinde Erbulak Ailesi de umarım tam kadro yer alır.



 
2. ULUSAL ANTALYA KARİKATÜR YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTISINDAN ENSTANTANELER...



Hiç yorum yok: