09 Ekim 2011

CİHAN DEMİRCİ, ANKARA'DA 3. ULUSAL ÇOCUK VE GENÇLİK EDEBİYATI SEMPOZYUMUNDAYDI

Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci, Ankara Üniversitesinde ÇOGEM tarafından düzenlenen 3. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumunun konuk yazar-çizerlerindendi. Üniversitenin Cebeci Yerleşkesinde 5-6-7 Ekim tarihlerinde gerçekleşen sempozyumda Cihan Demirci, görsel sunumlu bir atölye çalışması ile 3 gün boyunca imza günleri gerçekleştirdi.

Mizah ve çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü'nün "Onur Sanatçısı" ödülü aldığı sempozyumda 3 gün boyunca 178 ayrı bildiri sunuldu, söyleşiler, atölye çalışmaları ve imza günleri gerçekleştirildi. Sempozyumun mimarı, ÇOGEM başkanı Prof. Sedat Sever ve birbirinden güleryüzlü üniversiteli ekibinin başarıyla tamamladığı sempozyumda çocuk ve gençlik edebiyatı tüm yönleriyle ele alınmaya çalışıldı. Sempozyuma çocuk ve gençlik kitabı yazan-çizen çizerler-yazarlar ve ressamlar da katıldı.

Sempozyumda; Semih Poroy, Cihan Demirci, Ümit Öğmel, Ülkü Ovat, Ferit Avcı, Mustafa Delioğlu, Serap Deliorman, Erol Büyükmeriç, Ümit Kireççi bu anlamda çeşitli etkinlikler, atölye çalışmaları, imza günleri gerçekleştirdiler. Damdaki mizahçınız Cihan Demirci de "Karikatürlerle Düşünmek" başlığı altında görsel sunumlu bir atölye çalışmasını 7 Ekim Cuma günü okulun resim dersliğinde yaptı ve 5-6-7 Ekim günlerinde Say Yayınları standında kitaplarını imzaladı. 3 günlük sempozyum boyunca birbirinden güleryüzlü üniversite öğrencileri bize yardımcı oldular, hepsine bir de buradan teşekkür ediyorum...

Hiç yorum yok: