16 Temmuz 2011

OĞUZ ARAL USTAYI 26 TEMMUZ'DA GENE ANTALYA'DA ANIYORUZ!

Sevgili DAMDAKİ MİZAHÇI takipçileri; Mizahımızın büyük ustası Oğuz Aral, ölüm yıldönümü olan 26 Temmuz'da, ölümünün 7. yılında, Antalya'da ikinci kez anılacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi ilk kez geçen yıl yaptığı bu anma etkinliğini bu yıl da sürdürüyor. Geçen yıl 26 Temmuz gecesi Antalya Cumhuriyet Meydanında ciddi bir kalabalık önünde; "Mizahımızın Alayköşkü: Gırgır Dergisi ve Oğuz Aral" başlıklı görsel sunumu gerçekleştirmiş, 3 saati aşan, adeta bitmesi istenmeyen, keyifle izlenen bir söyleşi yapmıştım.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Oğuz Aral'ın şehri olan İstanbul'un yapmadığını yaparak ölüm yıldönümünde Oğuz Aral'ı anmayı bu yılda sürdürüyor. 26 Temmuz Salı günü, saat: 20.30'da Antalya Cumhuriyet Meydanında önce; Oğuz Aral'a ait dökümanlardan, eşyalardan, eserlerden oluşan, daha önce İstanbul'da Tophane-i Amire binasında açılan "Gerekli Taramalar" Sergisi açılacak. Ardından 21.00'de Bülent Arabacıoğlu ve Cihan Demirci'nin konuşmacı olarak katılacağı "Oğuz Aral ve Gırgır Yılları" söyleşisi gerçekleşecek. Söyleşi sonrasında Bülent Arabacıoğlu; Gırgır yıllarının unutulmaz kahramanlarından "En Kahraman Rıdvan"ın albümünü, Cihan Demirci de Oğuz Aral'ın anısına adadığı, 3 ay önce yayımlanan ilk karikatür albümü "Gereksiz Taramalardan Kaçınamadım"ı Antalyalı mizahseverlere imzalayacak...

1 yorum:

Öktemer Köksal dedi ki...

Sayın meslekdaşım Cihan Demirci. 26 Temmuz'da - Antalya'lıyım yaşlı olsam da etkinliğe katılmaya çalışacağım. Bu arada sizinle de tanışmiş oluruz.İşitme engelli olduğum için etkinlikte konuşmaya katılamıyacağım. Ben diğer dostlarla hep Oğuz ile bir aradaydık. Onu kaybetmenin üzüntüsü bitmeyecektir kuşkusuz. Ne yazık ki Oğuz ile buluşmam kısmet olmamıştı. Çalışmalarım şu anda da " toonpool.com da neşrediliyor. Mümkünse bir bakmanızı dilerim. Öktemer Köksal/ Facebook.com/oktemerk / kksalktemer@yahoo.com.
Selamlar