06 Ağustos 2010

ALTAN
AĞABEYİ
BU KEZ
ORTAKÖY'DE
ANDIK!
Sevgili Damdaki Mizahçı izleyicileri; mizahımızın, tiyatromuzun, karikatürümüzün, büyük ustası, çok yönlü sanatçı Altan Erbulak, Beşiktaş Belediyesinin düzenlediği "Ustalara Saygı" etkinlikleri kapsamında, 2 Ağustos gecesi Ortaköy Meydanında düzenlenen bir gecede anıldı... Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci'de gecenin konuşmacıları arasındaydı...

Bu blogu takip edenler iyi bilir, son bir kaç yıldır, sevgili ustam Altan Erbulak ağabeyi Erbulak ailesinin de desteğiyle çeşitli ortamlarda anıyoruz. Son 3 yılda bu 4. anma oldu. Daha önce Karikatür ve Mizah Müzesinde, Karikatürcüler Derneği Merkezinde, Balıkesir Üniversitesinde andığımız büyük usta bu kez Ortaköy'de anıldı. 26 Temmuz Pazartesi gecesi yapılacakken sağanak yağmur nedeniyle 2 Ağustos'a ertelenen Altan Erbulak gecesi eğer 26'sında yapılsa o gece Antalya'da Oğuz Aral'ı anma gecesinde olduğumdan telefonla katılacaktım. Belli ki Altan abinin de ruhu razı gelmedi, aynı durum Halit Kıvanç için de geçerliymiş, o da erteleme olmasa gelemeyecekmiş. Kısmet işte!:)))
Gecenin yıldızı, yaşlanmayı adeta durduran büyük sunucu Halit Kıvanç ustaydı...
Sonuçta 2 Ağustos gecesi çok sıcak bir yaz ortamında Ortaköy Meydanında kalabalık bir izleyici kitlesi altında bu etkinlik gerçekleşti. "Ustalara Saygı" etkinliklerini düzenleyen Faruk Şüyun'un açış konuşmasıyla başlayan gecede ilk önce sahnedeki ekrana Cihan Demirci'nin hazırladığı "Bir Sıcak Kahkaha" adlı Altan Erbulak sunumu geldi. Altan Erbulak'ın yaşamında fotoğraflar ve karikatürlerle kesitler sunan bu sunumun ardından, sahneye Erbulak Ailesinin fertleri; Ayşe, Sevinç ve Füsun Erbulak çıktılar. Ayşe Erbulak'ın her zamanki sıcak sunuşuyla süren anma gecesinde Sevinç ve Füsun Erbulak Altan Erbulak'a dair anılarını paylaştıktan sonra sahneye bizce gecenin yıldızı, Altan Erbulak'ın en yakın arkadaşlarından biri olan Halit Kıvanç usta geldi. Yaşlanmayı adeta durduran, yıllara direnen büyük sunucu Halit Kıvanç güzelim Türkçesi, tatlı üslubuyla Altan Erbulak'ı ne denli sevdiğini gösteren, hem kahkahalar attıran, hem de göz buğuluyan anılar aktardı sahneden.

Anma gecesinin son konuşmacısı Cihan Demirci, Altan Erbulak'la birlikte çalıştığı dönemden anılar, anekdotlar aktardı izleyenlere...

Altan Erbulak'la birlikte çalışmış karikatürist Haslet Soyöz'ün ona dair görüşlerini aktarmasının ardından sahneye; Esin Afşar, Naşit Özcan, Levent Can çıkıp Altan Erbulak'a dair anılarını paylaştılar. Gülriz Sururi'nin Bodrum'dan telefon bağlantısıyla katıldığı gecede, tiyatro oyuncusu Şefik Döğen ile Hattat Etem Çalışkan da söz aldılar. Ayşe Erbulak'ın stand-up'çı kıvamında esprilerle renklendirdiği geceye Altan Erbulak'ın torunu Dağhan Külegeç, yeniden geri döndüğü dizisinin çekimleri nedeniyle katılamadı. Karikatür dünyasından; Mustafa Bilgin ile Akdağ Saydut da izleyiciler arasındaydılar. Yoğun bir izleyici kitelsinin takip ettiği gece Bora Öztoprak ve Kaan'ın bir kaç şarkısıyla renklendikten sonra sahneye son olarak Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci çıktı, Altan ağabeye dair sahneden aktardığım anı ve anekdotlarla bu özel gece son buldu... (FOTOĞRAFLAR: AKDAĞ SAYDUT)

Hiç yorum yok: