22 Mart 2009

Sevgili DAMDAKİ MİZAHÇI dostları... Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci bir dönemler gazetelerde sürekli yazdığı LAFORİZMALARI, artık ara sıra VATAN gazetesinde Can Ataklı'nın köşesinde yayınlıyor... Medyanın baştan aşağı iktidar YALAKASI kıvamında seyrettiği, muhalif bir mizah yapmanın her geçen gün daha zor geldiği bir ülkede, internet ortamı dışında, yazınızı yayınlatacak çok az yer kaldı... Sevgili Ataklı'nın köşesi de bu az sayıdaki yerlerden... 22 Mart 2009 Pazar günü, Can Ataklı'nın Vatan gazetesindeki köşesine konuk olan LAFORİZMALARIMI, Damdaki Mizahçı'da da sizlere sunuyorum...
Önce, oy kullanırken "Vatandaşlık numarası şart" dediler, sonra numaradan vazgeçtiler. Aslında numaraya gerek yok, ziraAKP iktidarı vatandaşın oyunu kapmak için her türlü "numarayı" zaten fazlasıyla yapıyor!
***
İşsizlikte ülke tarihinin her türlü rekoru bir bir kırılıyor... Ama karşımızda vatandaşla öylesine dalgasını geçen bir iktidar var ki, bunlar seçim sonrası beyaz eşya dağıtımı yerine işsizlerin rahat intihar edebilmesi için "silah" da dağıtabilirler...
***
Devletin valisi olması gerekenler, AKP iktidarının valisi gibi hizmetteler... Eeeee olursa bir ülkenin böyle bir ahalisi, böyle olacak elbette VALİSİ!..
***
MUZ Cumhuriyetinden daha beter halde yönetilen bir ülkede Darwin'in teorisine karşı çıkmak biraz değil epeyce komik olmuyor mu?
***
Türk usülü Evrim teorisi şöyle olsa gerek: "Maymun gözünü açtı o damalı götürmeye başladı ve böylece insan oldu..."
***
Pazarlamacı olduğu kadar "Azarlamacı" da olan Başbakan şimdi de "kredi kartıyla borçlananları" azarlayıp onları dürüst bulmadığını söyledi... Sahi yaaa, tarihinin en büyük dış borcuna sahip bir ülkenin Başbakanı söyledi bunu!..
***
İş mevduat faizine gelince, 7 yıllık iktidarlarında onu tamamen bitirip "mevduat faizi düşmanı" kesilenler,iş "kredi kartı borcuna" gelince birdenbire faiz dostu oluyor, onun daha da yükselmesini istiyorlar. Yani faiz dediğin de çıkarına göre caiz bu ülkede!..
***
AKP iktidarının yok ettiği yerlerden biri olan yılların "Sulukule"si de AKP'ye yakın çevrelerin rant alanı olmuş...Desenize Sulukule de artık Roman vatandaşlar değil, "Hayatı AKP romanı olan" badem bıyıklılar göbek atacaklar!..
***
Başbakan daha önce "En az 3 çocuk" demişti... Fotoşop nimetini fark edince şimdi her mitingte "En az 3 bin seçmen daha" diyor...
***
Seçmen sayısındaki 6 milyonluk artış da sakın Fotoşop yoluyla olmuş olmasın?
***
Devlet Bakanı Şimşek işsizliğin suçlusu olarak iş aramayı artırankadınları göstermiş... Açlıktan ölmeyi iş arayarak değil, evde oturarak beklemez misiniz, SUÇLUSUNUZ İŞTE HANFENDİ!!!
***
Hukukun tamamen bittiği ülkelerde adalet artık mülkün değil yandaş medyanın temelidir!..
***
Günümüz Kazatecisi (kaza eseri gazeteci olanlara ben Kazateci diyorum)bir koltukta 4 karpuz taşıyor: Gazeteci, köşe yazarı, hakim ve savcı!..
***
Duydunuz mu, Çanakkale savaşı da "ak" sakallı evliyalar sayesinde kazanılmış...Yaaa peki şu ak sakallı evliyalar, ekonomik savaşta kazanmamız konusunda neden hiç ak kıllarını kıpırdatmazlar, üstelik ülkedeki iktidar da pek AK'ken!..
YAZININ LİNK ADRESİ:

Hiç yorum yok: