23 Ocak 2009

DAMDAKİ
MİZAHÇI
YAZIYOR...
2009’da
neler olacak?

Sevgili “Damdaki Mizahçı” dostları bulunduğum damdan aşağılara baktığımda onunla aramızda her şeyin 12 ayda bittiği bir yılı daha görüyorum. İşte o da diğerleri gibi 12 ay sürdü. Oysa her şey 1 Ocak’ta nasıl da bitmeyecekmiş gibi başlamıştı. Ama bitti… O da bitti işte. Bu yıllara güven olmuyor. 1 Ocak 2008’de girdiğimiz bu yılın, 31 Aralık’ta biteceği belliydi aslında. Ama içimizden bazıları belki bitmez, bu yılla biraz daha idare ederiz diye düşündü ama öyle olmadı. Adına 2008 denilen yıl, üstelik Şubat 29 çektiği için bir gün de fazlaydı ama çoğumuz bunu fark etmedik bile. Belki de bazılarımız o bir gün fazlayı da yaşamak bir yana; “Bana bir yılı eksik kakalamışlar, benim sahip olduğum yıldan sadece 316 gün çıktı, bu ne biçim iş kardeşim” bile diyebilir. Öyle ya da böyle 366 günlük bir paketten oluşan bir maceranın daha sonuna geldik. Yıl sonları nedense bende falcılık duygularını artırıyor. Bulunduğum damda gene falcılığım tuttu. Damın üstüne koyduğum küreye şöyle bir baktım, önümüzü bile göremediğimiz bir ortamda, 2009 yılında bizi nelerin beklediğini az-biraz görmeye çalıştım.

- Küresel bir krizin bütün dünyayı sarıp sarmaladığı bir dönemde, ülkemiz küresel krizden çok, kömürsel bir kriz yaşayacak. Mart ayındaki yerel seçimler öncesi ülkede dağıtılmamış kömür torbası kalmayacak. Ülkemizde yaşanan ömürlerin giderek sadece kömürden ibaret olduğu, ömürle kömür arasında sadece bir “k” harfi kaldığı anlaşılacak ve yıl içersinde yapılacak bir harf operasyonuyla bu “k” harfi de ortadan kaldırılacak.
- Dünya üzerindeki küresel ısınma 2009’da tavan yapacak. Fakat ülkemiz kömürsel bir ısınma içersinde olduğundan küresel ısınmadan pek bir şey anlamayacak.
- Barajlardaki su oranı, yerel seçimler öncesi aniden artacak. Seçim sonrasında yaşanacak her zamanki su koyvermelerle bu oranlar yeniden dip yapacak.
- Ülkemizde çocuğa yönelik cinsel istismarın giderek daha da artması üzerine, okullarda öğretilen okuma fişlerine “Oya ip atlama, o amcayı gördüğünde kaç Oya kaç”, “Kaya topu tutma, topu o amcanın suratına at” gibi yeni fişler eklenecek.
- Ultrasonda doğacak çocuğun kız ya erkek olacağını öğrenmek Türk ailesine artık yetmeyecek. Aileler, artık doğacak çocuğun ilerde herhangi bir tacize uğrayıp uğramayacağını da ultrasondan öğrenmek isteyecekler...
- Obama’nın ABD başkanı olmasından sonra Kızılderililer de bir hareketlenme görülecek. Büyük Reis “Oturan Boğa”nın küçük oğlu Oklu Homa, gelecek başkanlık seçimleri için şimdiden okları sıvayacak.
- Ülkemizde gittikçe daha da erişim engelli bir hale gelen internet, çıkarılacak yeni bir kanunla tamamen özürlü sayılarak, erişim engelli hali böylece tamamlanmış olacak!

- Facebook’ta birkaç yıldır ilkokul arkadaşlarını arayıp, hala bir tanesini bile bulamayanlardan bu yıl içinde tamamen umut kesilecek!.. (Sahi ben 2007’nin sonlarında ilk ilkokul arkadaşımı nihayet buldum, ama o da ilk ve son oldu!)
- Evvelki yıl genetik olarak ilk kopya koyunu üreten Türkiye, 2009’da bu kez “kopya çeken ilk koyun”u üretecek. Kopya çeken ilk koyun, bir lisede özel olarak sınavlara sokulup çeşitli şekillerde kopya çekmesi sağlanacak. Yıl sonuna doğru Türk bilim adamları bu kez cepten SMS çeken ilk Türk koyununu kopyalamayı başaracaklar. 2009’daki hedefin cepteki numarasını değiştirebilen koyun olacağı sanılıyor!

- Ülkedeki Brezilyalı futbolcu sayısı öyle artacak ki, sonunda futbol kulüplerimizden bir tanesi Akdeniz sahiline “Rio” plajlarının bir benzerini yapacak ve bu plajda top oynayan Brezilyalı çocuklardan altyapıya çok sayıda futbolcu yetiştirecek!
- Ergenekon dalgaları öylesine dalga geçer bir hale gelecek ki, ülkede "muhalefet"in "M"si kalmayacak... Ülkede kalan son iktidar muhaliflerinin, ancak "Mııımmmm" diye bir takım hırıltıları duyulabilecek...
- Ülkede yaratılan korku toplumu nedeniyle ebeveynler artık çocuklarına; "Bak yaramazlık yaparsan, seni öcüye veririm" yerine; "BAK YARAMAZLIK YAPARSAN SENİ, ERGENEKON DALGASINA VERİRİM" diyecekler...
- Durumlar bu… Bendeniz dam üstünden hepinize şimdiden, krizi az, mutluluk izi çok, günleri eksiksiz yaşanan bir 2009 diliyorum... (Ama tüm bunların şu ortamda sadece hayal olduğunu da iyi biliyorum:)))))
(Bu yazı kısaltılmış haliyle "Bizden Haberler" Aralık 2008 sayısında yayınlandı...)

Hiç yorum yok: