12 Şubat 2008

DAMDAKİ MİZAHÇINIZIN
DAM ÜSTÜNDEN
2008 TAHMİNLERİ

Dam üstünden hepinize merhaba sevgili blog takipçileri… Malum 2008'in bir aydan fazlası gitti bile. İkinci ay zaten kısa dönem bir ay olduğu için o da hızla geçiyor. Yani 2008'i türbana dolayıp şimdiden eskittik bile. “DAMDAKİ MİZAHÇI”nızın her yeni yıl neler olacağını yazması geleneksel bir hale geldi. Bazı dostlar bu yılki yazı nerde deyince, baktık ki yazdığımız halde, koymayı unutmuşuz. O halde gelin bu geleneği bozmayalım, daha fazla geç kalmadan 2008’de neler olacağına şöyle damagojik bir açıdan bakalım:

- Küresel ısınma bu yıl tavan yapacak. Sadece kutuplardaki buzlar değil, buzdolaplarındaki buzlar bile eriyecek. Özellikle yaz aylarında rakıya konacak buz sıkıntısının başlaması bazılarını pek mutlu edecek!..

- Bu yıl da barajlardan çok insanların dolacağı bir yıl yaşayacağız. İnsanlarımız o kadar dolacak ki bazı insanlar baraj, bazı insanlar da santral yapımında hammadde olarak kullanılabilecek. (Tahmin edebileceğiniz gibi bu doluluk oranları kültürel-sanatsal ya da sosyal anlamda değil bunalım olarak gerçekleşecek!)

- 31 Aralık 2008 günü Taksim’de 2009’a girilirken, Taksim’de bu kez sadece tacize uğrayan turistler olmayacak, tacizde bulunmak isteyen yabancı turistler de artık özel yılbaşı turlarıylaTaksim’e akın edecek. Böylece ülkemizdeki turizm hareketlerine “Taciz turizmi” de eklenmiş olacak!.. (Biraz arkadan eklendi ama n’apalım!)

- Camilerde “Çalışan kadın aldatır” diye vaaz veren imamların hemen yanına bu yıl modacı-imam Cemil İpekçi de eklenecek. Artık her defile öncesinde camide vaaz verecek olan Cemil İpekçi vaazlarında; türbanın baş ağrısına, diş ağrısına, mide bulantısına en keskin naneden bile iyi geldiğini anlatacak.

- Türban 2008’de liselere, ilköğretim okullarına hatta anaokullarına inmekle kalmayacak bu yıl içinde Kasımpaşa’da doğacak bir kız bebeğin kafasına doğumdan hemen sonra ailesi tarafından törenle türban takılacak. (Törene devlet büyüklerinin de katılması bekleniyor! Bundan sonrası ise tahmin edeceğiniz gibi ana karnında türban nakli ve bu türbanın ultrasonda medya tarafından görüntülenmesi olacak!..)

- Facebook’ta birkaç yıldır ilkokul arkadaşlarını arayıp, hala bir tanesini bile bulamayanlardan bu yıl içinde umut kesilecek!.. (Sahi bendeniz 2007’nin sonlarında ilk ilkokul arkadaşımı nihayet buldum, yani içim rahat bu konuda!)

- Geçtiğimiz yıl genetik olarak ilk kopya koyunu üreten Türkiye, 2008’de bu kez “kopya çeken ilk koyun”u üretecek. Kopya çeken ilk koyun, bir lisede özel olarak sınavlara sokulup çeşitli şekillerde kopya çekmesi sağlanacak. Yıl sonuna doğru Türk bilim adamları bu kez cepten SMS çeken ilk Türk koyununu kopyalamayı başaracaklar. 2009’daki hedefin türbanını kendisi takabilen koyun olacağı sanılıyor!

- Sigara giderek her yerde yasaklanacak ama sigarayı zaten çoktan bırakıp uyuşturucu konusunda “master” yapan gençlik için bu durum pek bir şey ifade etmeyecek.

- Ülkedeki Brezilyalı futbolcu sayısı öyle artacak ki, sonunda futbol kulüplerimizden bir tanesi Akdeniz sahiline “Rio” plajlarının bir benzerini yapacak ve bu plajda top oynayan Brezilyalı çocuklardan altyapıya çok sayıda futbolcu yetiştirecek!
- Başbakanı 2003’te sırtından atıp, geçtiğimiz yıl sonunda vefat eden “Cihan” adlı at için, muhalefet partilerinin girişimiyle bir “Halk Koşusu” düzenlenecek. Bu yarış sırasında “Cihan” adlı atın muhalefet partilerinden çok daha fazla işe yaradığı bir kez daha görülecek.

Hiç yorum yok: