07 Mart 2007

DAMDAKİ MİZAHÇI
CİHAN DEMİRCİ'YE
"NEHAR TÜBLEK AİLESİ
ÖZEL ÖDÜLÜ"
Ödülümü Nehar Tüblek'in eşi İhsan
Tüblek'in elinden aldım...
Bu yıl 12. kez düzenlenen "Eğitimde Nereye?" konulu "Nehar Tüblek Karikatür Yarışması" geçenlerde sonuçlanmış ve Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci, bu yarışmada "Nehar Tüblek Ailesi Özel Ödülü"nü kazanmıştı. Birinciliği Muammer Olcay arkadaşımızın kazandığı yarışmanın ödül töreni 6 Mart Salı akşamı, Beşiktaş Belediyesinin Akatlar Kültür Merkezi'nde yapıldı. 340 karikatürün katıldığı yarışmada toplam 13 karikatür ödüle değer bulundu. Ödüllerin verilmesinden önce Beşiktaş Belediye başkanı İsmail Ünal, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ve Nehar Tüblek'in torunu Burcu Vardal birer konuşma yaptılar. 1995 yılında, 71 yaşındayken aramızdan ayrılan nev-i şahsına münhasır karikatürcü Nehar Tüblek'in eşi İhsan Tüblek hanımefendinin elinden aldığım bu ödül benim 29 yıllık karikatürcülük yaşamımdaki "ilk karikatür ödülüm" oluyor. (Sahi bunca yılda bu katıldığım ikinci karikatür yarışmasıydı bu arada!)

Ödül töreni öncesinde Güngör Kabakçıoğlu, Ercan Akyol, Muammer Olcay ve Cihan Demirci. Ercan Akyol'un sırtından az bir kısmı görülense yarışmada ödül alanlardan Şevket Yalaz arkadaşımız... (Fotoğraf:Akdağ Saydut)

Yarışmanın birincisi Muammer Olcay, ödülünü Beşiktaş Belediye başkanı İsmail Ünal'dan alırken... "Nehar Tüblek Ailesi Özel Ödülü"nü alma anında, ödülü veren İhsan Tüblek hanımefendi ile... Aldığım ödül sonrasında yaptığım konuşmada, Nehar Tüblek'in ne denli karizma sahibi ve özel bir karikatürcü olduğuna değindim.
Ödül sonrası yaptığım konuşmada, 12 yıldır Beşiktaş Belediyesinin katkılarıyla süren bu yarışmanın önemini, karikatürün ve mizahın günümüzde ne denli geri düştüğünü de vurguladım...
Ödül töreninin sonunda ödül alanlar, yarışmanın jüri üyeleri ve Beşiktaş Belediye başkanı İsmail Ünal toplu halde...

Hiç yorum yok: