04 Ekim 2006

BİZİM NE ZAMAN ADAM GİBİ
BİR “HAVA KORSANIMIZ” OLACAK!

Gene son derece amatörce, bireysel müşteri hizmetleri kapsamından öteye gidemeyen, dandik bir uçak kaçırma olayı yaşadık! Yahu kardeşim, her türlü “korsan”ın cirit attığı, itinayla yetiştiği, mastır yağtığı şu ülkede, en dökülen iş alanımız neden hep hava korsanlığı oluyor?.. Hava korsanlığında bunca yıldır neden bir arpa boyu yol alamadık?.. Hangi korsanlıklarda aldık demeyin, örneğin kitap ve cd korsanlığında dünyada üstümüze yok ama iş hava korsanlığına gelince hava-civa!.. Emeklerin hep havaya gittiği bu ülkede korsanlık neden havaya giremiyor?.. Yükselmek bize yaramıyor mu?..

Anımsarsanız, bu ülkede “oyuncak ayı” ile bile uçak kaçırıldı. Ülkemizde uçak kaçırmak son derece kolay, isteyenin rahatça yapabileceği bir iştir. Silahınız filan olmasına da gerek yoktur. Bazen oyuncak bir tabancayla, bazen el bombası şeklinde bir çakmakla bazen de palavradan tehditlerle uçağı kaçırırsınız. Elinizi kolunuzu sallayarak kokpite girip, pilotun arkasından boş bir kesekağıdını patlatmanız bile yeter!.. Bazı amatör korsanların rahatlıkta daha da ileri gidip “Bana ne, bana ne, hep uçak kullanmak istemiştim, bırakın ben kullanıcam” diyerek uçağı kullanmaya kalktığı bile sanılıyor ama “bu kadar da olmaz” diyerek kamuoyuna bu vaziyet pek açıklanmıyor. Bu ülkede uçağı kaçırmak sadece yolcuysanız pek mümkün değildir. Çünkü uçaklar acayip rötar yaptığından yolcular uçağa geç kalsa bile pek kaçırmaz!..:)))

Beyler, bayanlar, leydi is centılmın, etenşın piliiiizzzz!.. Bu sorun hava sahanlığı kadar önemli bir sorun! Her anlamda ve her alanda bu kadar korsan bir ülkenin adam gibi hava korsanı çıkaramaması insanı üzüyor, yaralıyor… Ne zaman bir THY uçağının kaçırıldığını duysam, “Eyvah gene amatörce bir girişim” diyorum içimden. Bizi asıl rezil eden, dolandırıcılıkta-üçkağıtçılıkta- yolsuzlukta bu kadar usta insan yetiştiren bir ülkenin iş hava korsanına gelince sapır sapır dökülmesi… Şöyle profesyonelce bir uçak kaçırma bu ülkeye yakışmaz mı beyler, sizi de üzmüyor mu bu vahim durum?.. (Amma havaya girdim yaaa!..)

Hiç yorum yok: