18 Temmuz 2006

“Lenin’i ölü görmek çok güzel” diyen Bülent Arınç'a yanıt DAMDAKİ MİZAHÇI aracılığıyla geldi…

LENİN ARINÇ’A YANIT VERDİ!

Devirdiği çamlarla “Hatıra Ormanı” kurulabilecek bir hale gelen Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın geçtiğimiz günlerde Moskova’da ne işi vardı derseniz, Hatıra Ormanına yeni çam alımına gittiğini söyleyebiliriz. Malumunuz Arınç, Moskova’da da rahat durmayıp, Lenin’in mezarına gitti ve orada; “Lenin’i ölü görmek çok güzel” gibi abuk bir laf daha etti!.. Kendisinin; “Şeyini şey ettiğiminin şeyi” cümlesi belleklerimizde daha tazedir… Daha sonra bu ettiği lafı örtbas etmeye çalışan Arınç; “Espri yaptığını” söyledi!.. Eğer “espri” yapmaya çalıştığını söylemeseydi, biz bu çamı bu bloga taşımaya bile gerek duymayacaktık. Ama mizaha ve espriye 28 yıldır emek veren biri olarak devreye girmemiz farz oldu!..

LENİN'DEN 3 AYRI YANIT!

Mizaha ve espriye zerre kadar hoşgörüsü bulunmayan bir zihniyetin Meclis başkanı olan Arınç, bilindiği gibi karikatürcülere soluk aldırmayıp, dava üstüne dava açan “mizah ve espri sevmez” bir başbakanın da familyasından geliyor… Eeee gelinen familya böyle olunca, yapılan esprinin düzeyi de böyle “ölü” olacak elbet!.. Espri yapabilmek için öncelikle hoşgörüden nasip almış, mizah sever biri olmak gerekiyor…

Gelelim sadede… DAMDAKİ MİZAHÇI'nız, dün gece rüyasında Lenin’le karşılaştı. Bulutların üzerinde gerçekleşen bu karşılaşmada, Lenin yanıt hakkını kullanmak istediğini söyleyerek DAMDAKİ MİZAHÇI Cihan Demirci aracılığıyla, kendisine sataşan Arınç beye üç ayrı şekilde yanıt verdi:

Yanıt hakkı -1: “Arınç gibi birini espri yapmaya çalışırken görmek çok güzel, çünkü bunun gibiler için espri yapmak inanın ölümden beterdir!.. "(Bakınız yukardaki karikatür bu anı gösteriyor!)

Yanıt hakkı - 2: “Bunlar eskiden ‘Komünistler Moskova’ya’ filan derdi. Ne oldu da, neler oldu da espri yapmaktan aciz olanlar Moskova’ya gelir oldu, onu anlayamadım!..“

Yanıt hakkı - 3: “Ben asla; ‘Arınç’ı ölü görmek çok güzel’ demem. Çünkü işin gerçeği, Arınç’ı böyle espri yapmaya çalışırken görmek çok daha güzel!..”

Hiç yorum yok: