29 Mayıs 2007

DESTEĞİNİZ İÇİN
"DAMDAKİ MİZAHÇI"DAN
TEŞEKKÜRLER...
“RTE GARANTİLİ FIKRALAR” adlı kitabımla ilgili sürdürdüğüm mücadeleye destek vererek bana mail yollayan tüm dostlara teşekkürler… Sağolun…İnsanın bazı anlarda yalnız olmadığını görmesi, duyması, hissetmesi gerekiyor, yoksa bu ülkede bağımsız bir yazar-çizer olarak yazıp-çizmenin artık herhangi bir anlamı yok.

Gerek Donkişot sitesinde yayınlanan mektubuma, gerek Edebiyatçılar Derneği mail listesindeki çığlığıma yanıt veren yazar-çizer ve okur dostlara da teşekkür ediyorum. Sesiniz; Norveç'ten Belçika'dan, Almanya'dan, Zonguldak'tan, Bursa'dan, İzmir'den, Ankara'dan ve Türkiye'nin pek çok yerinden bana ulaştı. Kitabımız henüz 10 günlük, zira 18 Mayıs’tan itibaren kitapçılarda görülmeye başlandı. Medyada da giriştiğimiz mücadele sonunda haberler çıkmaya başladı. Geçen hafta Cuma günü, Hürriyet’in “CUMA” ekinde İhsan Yılmaz dostumuz “Mürekkebi Kurumadan” köşesinde kitabımızı tanıttı. 27 Mayıs Pazar günü gene Hürriyet’te Yalçın Bayer’in köşesinde “Mizahçının Ulusa Seslenişi” adlı mektubum yayınlandı…Gene Pazar günü Vatan Gazetesinde Ruhat Mengi, daha önce Zülfü Livaneli’nin kitabın adını verip de fıkra örneği vermemesine atıfta bulunarak kitaptan seçtiği 2 fıkrayı yayınladı ama bu kez de kendisi kitabın adını vermeyi unuttu.

28 Mayıs Pazartesi günü Akşam Gazetesinde Burhan Ayeri, kitap kapağının da kullanıldığı haberde şunları yazdı: “Cihan Demirci ‘RTE Garantili Fıkralar’ı kitap haline getirdi. Demirci’nin ‘Mizahın muhalif ve gülümseyen gücü’nü mutlaka kitaplığınıza yerleştirin. İlerideki yıllarda, en tatlı anı olarak kalacaktır.” İnternetten gördüğüm kadarıyla Yeni Asır’ın köşe yazarı sevgili Erkin Usman, kitap kendisine gitmemiş olmasına rağmen “Damdaki Mizahçı” blogundan aldığı bilgilerle kitabı tanıttı, kendisi tanıtım anlamında yıllardır İzmir’deki elçimiz gibidir zaten, sağolsun… 31 Mayıs Perşembe günü, kitabın ilanı ilk kez Cumhuriyet-KİTAP ekinde yayınlanmış olacak. (Bu arada sevgili Öner Yağcı'nın bir önceki kitabım için yazdığı ve kitap ekine yoladığı yazı, 7 ay oldu, Cumhuriyet-Kitap ekinde hala yayınlanmadı, sağolsun Kitap eki, bana karşı yıllardır hep aynıdır, bazen 1 yıl geçer yazı çıkar, o arada başka bir kitap çıkmıştır, o yazının anlamı da kalmamıştır, bu kez ilan da versek CUMURİYET-KİTAP ekinde bir şeyin değişeceğine İNANCIM HİÇ KALMADI ARTIK!.)

Kitabın dağıtımından kaynaklanan sorunlar var, kitabı basan yayınevi internette kitap satan sitelere kitabı dağıtmayı henüz başaramadı, kitap pek çok kitapçıda henüz yok, ortada ise tüm sevimsizliğiyle bir BAŞBAKAN RTE gerçeği ve onun yarattığı korku ve çıkar ortamı var…Televizyonlarımızdan, televizyonların haber merkezlerinden şu ana dek kitabı fark eden yok!

Bu arada bilmenizi isterim, bugüne dek yaşamadığım şeyler yaşıyorum. Örneğin; Milliyet Gazetesi Haber Araştırma'dan Gürkan Akgüneş kitapla ilgili bir haber yaptı, benimle de konuştu ama gazetesi bu haberi YAYINLAMADI!.. Milliyet şu medyada en fazla emek verdiğim gazetelerden biridir ne yazık ki...

Bu arada kitapla ilgili her türlü mesajı; cihandemirci@gmail.com, ya da turkuaz.kitap@gmail.com adreslerine iletebilirsiniz… (Kitabı basan Turkuaz Kitaplığının telefonları: 0212-546 86 32- 546 86 39- 546 86 46- Bu numaralardan Necati Balbay'ı isteyerek bilgi alabilirsiniz...)

Hiç yorum yok: