15 Ekim 2006

FRANSIZ KALMAYACAĞIMIZ
YENİ ZIRVALAR
İki ucu suçlu değnek bir hale gelen Fransa-Türkiye vaziyetinde, Erdoğan Karayel'in son durumla ilgili karikatürü... (www.donquichotte.at)
"DAMDAKİ MİZAHÇI" olarak bulunduğum damın üstünden gözüm taaa uzaklara, Paris’e, Fransa’ya düşüyor... Yıllar önce, 1988-1992 yılları arasında 1.5 yıl kadar bir süre hayatımın en güzel günlerini geçirdiğim o şehre ve ülkeye dalıyor birden gözlerim… O güzelim aylak günlerimi, Paris'in o müthiş büyüsünü; Sacre Coeur'ü, Pigalle'i, Montmartre'yi, Şanzelize'yi, Montparnasse'ı, Türk mahallesi Strasbourg St.Denis'i, Eyfel'i, Lüksemburg bahçesini, Vitry Sur Seine'i, Bagnolet'i, St.Germain'i, Louvre'u, Notr Dame'ı, St.Michael'in o ışıl ışıl halini düşünürken birden kendime geliyorum…
Paris'ten 1989 yılından kalma bir "Damdaki Mizahçı"anısı... Hala Paris'te yaşadığını sandığım, 5 dil bilen arkadaşım sevgili Selçuk Nurgün solda, bendeniz ise sağda ve arkada 1989'da 100. yaşında olan Eyfel Kulesi...
Çünkü Fransa şimdilerde o Fransa olmaktan uzaklaştı, tabii Paris’te o Paris olmaktan…Osmanlı İmparatorluğu ile Ermeniler arasında bundan tam 91 yıl önce yaşanmış acı olaylara, bunca yıl sonra dışardan maydanoz olarak karışan Fransa’nın Ekim ayı içinde mecliste evet diyerek, senatoya yolladığı yasayı biliyorsunuz. O Fransa ki, 1789 Fransız İhtilaliyle başlayan süreçte insan haklarının, düşünce özgürlüğünün bir numaralı adresi olmuştu hani şu dünya üzerinde. Bu mösyöler şimdilerde bizi mi örnek alıyorlar nedir, anlamış değilim!.. Malum, Fransa bugünlerde; “Ermeni soykırımı yoktur” diyeni susturup, para ve hapis cezası verme peşinde. Bugün bu akla ziyan yasayı mecliste onaylayan Fransa, yarın akla ziyan hangi abuklukları yapabilir diye dam üstünden akıl yordum ve bakın neler neler çıktı…

FRANSA'DAN YENİ
AKLA ZİYANLIKLAR:
- Türklerin sık sık kullandığı;“Sen de her şeye gene Fransız kaldın birader” şeklindeki aşağılama cümlesinin Fransa sınırları içersinde Türkler tarafından kullanılması ağır para ve hapis cezası getirecektir.
- “Benim Cüneyt Arkın’ım Gerard Depardieu’yü döver” demenin cezası 65 bin avro’dur. Gerard Depardieu’nün yerine Alain Delon adı kullanılırsa bu ceza daha da artacak tam 125 bin avroya çıkacaktır!
- Zinedine Zidane için “O sizin soykırım yaptığınız Cezayir’den değil mi” diyen eğer bir Türkse, o Türkün alacağı ceza Şampiyonlar ligi maçlarından 3 yıl uzaklaştırmadır!
- Mona Lisa’ya gülümsemiyor şeklinde yorum yapmak yasaktır. Bu yorumda bulunan Türk vatandaşlarına Louvre Müzesinin hapishanesinde 6 aydan, 3 yıla kadar hapis cezası verilecektir.

- Napolyon Bonapart’ın boyunun kısalığıyla ya da “Para Para Para” demesiyle ilgili yorumda bulunan Türkler hakkında da para ve hapis cezası uygulanacaktır. Napolyon kimdir diye sorulduğunda bir Türk’ün çıkıp da; “O para para para diyen adam değil mi?” demesi kendisine 85 bin avroya patlayacaktır.

- “Modanın kalbi Paris’te değil, Nişantaşı’nda atar” şeklinde görüş belirten Beyaz Türkler için 60 bin avrodan, hapis cezasına kadar giden cezalar uygulanacaktır.
- Victor Hugo’nun “Sefiller” adlı romanına da bundan böyle sadece “Sefiller” demek de ceza kapsamındadır. Sefiller demekle aslında bu romana da sefil bir roman denmiş kabul edilecek ve gereken ceza verilecektir.
- Fenerbahçe’nin 80’li yılların ortasında Bordeaux’u Bordeaux’ta 3-2 yendiği maçı anımsatan Türk taraftarların Fransa dahilinde maçlara girmesine kesinlikle izin verilmeyecektir.
- Hayatlarında ilk kez Fransız usulü öpüşen Türk vatandaşlarının cezası 135 bin avro’dur. Bu öpüşmenin tekrarlanması halinde 8 aya kadar hapis cezası gündeme gelecektir.
- Fransız sineması için; “Avrupa’nın en ağır, en sıkıcı filmlerini yapan bir sinemadır” diyen Türk sinemacılar, hatta Türk sinema seyircileri bundan böyle Fransız sinemalarına alınmayacaktır!

- Fransız toprakları içersinde “Mirelle Matheiu, Sezen Aksu’dan daha iyi bir şarkıcı değildir” demenin de cezası da 3 aydan 1 yıla kadar değişecektir.

- Fransa sınırları içindeki restoranlarda ya da barlarda “Türk şarapları Fransız şaraplarının kalitesini yakaladı” şeklinde görüş belirtmenin cezası da 40 bin avrodur ve bu ceza Türk müşterinin hesabına eklenecektir!

- Cannes Film Festivali sırasında, Cannes sahillerinde soyunup poz verenler arasında bulunan film yıldızı adayı Türk kızlarına 35 bin avro para cezası verilecektir.
- 1964’te kendisine verilen Nobel Edebiyat Ödülünü “Evimde bu ödülü koyacak yer yok” şeklindeki sözlerle reddeden Fransız yazar-düşünür Jean Paul Sartre’ın bu ödülü reddetme nedeninin T.C vatandaşlarınca anımsatılması halinde alacakları ceza 6 aydan 2 yıla kadar değişecektir.
- “Şu Brigitte Bardot da amma yaşlanmış ha, baksanıza her tarafı sarkmış kardeşim” şeklinde yorumda bulunan Türkler 3 aydan 1 yıla kadar hapisle ve hayat boyu botoks’tan yararlanamama cezasıyla cezalandırılacaktır…
- Paris’in gözbebeği caddesi Şanzelize’de kapkaç yapan kişinin bir Türk olması halinde kendisine verilecek ceza bir Fas’lıya, bir Tunus’luya ya da bir Cezayir’liye verilecek cezanın tam 10 katı olacaktır.
- Sarayburnu’ndan görülen İstanbul manzarasının Eyfel kulesinden görülen Paris manzarasından daha güzel olduğunu söyleyen Türk turistler hemen sınır dışı edilecek ve bu kişiler bir daha Fransa’ya asla giremeyeceklerdir!..
(Bu yazı BİZDEN HABERLER adlı aylık derginin Kasım 2006 sayısı için yazılmıştır.)

Hiç yorum yok: