27 Eylül 2006

'BUYRUN CENAZE NAMAZINA!'

Fotoğrafta gördüğünüz yer Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'nin koridoru oluyorlar!.. Efendim AKP'nin pek "laik" Türkiye'si her tarafıyla tel tel dökülürken, (Ki bu teller Telli Baba'nın telleridir!) yukardaki bu fotoğrafta AKP manzaralı elbette... Her Cuma günü, bu hastanenin koridorları camiye dönüyor Trabzon'da!.. Kendilerine insan sağlığı emanet edilen doktorlarımız ve hastane çalışanları başlıyorlar koridorda cuma namazı kılmaya... Üstelik hastanenin hemen yanında cami de var ama dert iman filan değil her daim olduğu gibi, dert ibadeti sulandırıp laik gözlere sokmak!!!

Şimdi bir an bu hastanede "hasta" olduğunuzu düşünün... Siz içerde çok ciddi bir ameliyata gireceksiniz birazdan ve odanızın önündeki koridorda doktorunuz namaz kılıyor... Yoksa bu namaz sizin "cenaze" namazınız mı?.. Bir hastanın morali bundan güzel çökertilebilir mi?.. Hastanelerimizin sağlığa değil ölüme yakın yerler olduğunu bu fotoğraftan daha güzel ne ifade edebilir... Neyseee, bu manzara karşısında söylenecek tek şey var; hasta bir ülkenin de, tüm hastaların da Trabzon üzerinden RUHUNA EL FATİHAAAAAA!..

"BİŞEY GÖRÜYORSAN
BİZE DE SÖYLE YA HACI!.."

( DAMDAKİ MİZAHÇI'ya bu digital anı Hollanda'dan sevgili Yakup Karahan arkadaşımız yolladı... Fotoğrafı çeken Ya Hacı zaten "karanlık oda"ya çoktan girmiş gördüğünüz gibi. Üstelik dikkat çekici nokta hatun sayısı dört de değil, beş. Kontenjan bu anlamda da artmış anlaşılan...)

Hiç yorum yok: