14 Temmuz 2013

CİHAN DEMİRCİ, CEM TV'DE "HAYATIN TADI TUZU" PROGRAMINA KONUK OLDU...

Mizah yazarı, karikatürcü, nam-ı diğer "Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci, 13 Temmuz Cumartesi günü, saat: 13.20-14.30 saatleri arasında Cem TV'de yayımlanan, Tijen Bolulu'nun hazırlayıp sunduğu "Hayatın Tadı Tuzu" adlı programa canlı yayında konuk oldu. 

Cihan Demirci ve Tijen Bolulu program çekimi sırasında...

1 saati bulan programda, 35 yıldır mizahla uğraşan Cihan Demirci, 31 Mayıs tarihinden beri, ülkede bambaşka günler yaşandığının altını çizerek 70'li yılların sonlarından beri yaşamadığı günleri ve iktidarın bu süreçte üst üste yaptığı hataları anlattı. AKP iktidarı döneminde, yazar-çizer olarak 11 yıldır yaşamadığı baskının kalmadığını, bu iktidar döneminde işsiz kaldığını, siyasi mizah kitaplarını artık yayımlatamadığını, çocuklara sığınarak çocuklara yönelik mizah kitapları yazmaya başladığından bahsetti. Bu yılın Şubat ayında yayımlanan son kitabının da bir çocuk mizah kitabı; "Hınzır Can Çevre Dostu" olduğuna değinen Demirci, kitabın ağaç ve çevre dostu, AVM düşmanı çocuk Hınzır Can'ın fıkra tadındaki kısa maceralarından oluştuğunu aktarırken, kitabın kapağında ağaca sarılmış halde çizdiği Hınzır Can'ı belki de "çaktırmadan" bu direnişin ele başı olarak gösterdi!!!! 

12 Eylül 1980 darbesinden beri, 33 yıldır bu ülkede halka rastlanmadığını ama 31 Mayıs'ta başlayan Gezi Parkı Direnişiyle birlikte ülke sinemasında yeniden "Halk Matinesi"nin gösterime girdiğini söyleyen Demirci, 90 gençliğinin 33 yılı tepkisiz geçiren anne-babalarının günahını temizlemeye başladığına değinerek, uzun yıllar sonra 'muhalif'lik anlamında kendini ilk kez 'yalnız'hissetmediğine vurgu yaptı. Işık aldığı iki usta; Oğuz Aral ve Aziz Nesin'e de değinen onlardan mizahçıya ve hayata dair örnekler veren Cihan Demirci, program sonrasında da Facebook üzerinden pek çok izleyici ve okurdan, programa dair beğeni dolu mesajlar aldı.  

Hiç yorum yok: